Polariteitsmassage professioneel

In deze cursus leer je de basisgrepen van de Polariteitsmassage, de Polariteitsreeks èn de achtergrond van deze bijzondere massage. Je zult ervaren en zien dat energetische en fysieke massage elkaar heel goed aanvullen en ondersteunen.
Met deze massage ervaart je cliënt bewust het verschil tussen spanning en ontspanning. Je gebruikt hiervoor een afwisseling in grepen uit de Klassieke massage, Drukpuntmassage, Holistic Pulsing en Bindweefselmassage afgewisseld met energetisch grepen.

Van energetisch tot fysiek

Polariteitsmassage professioneel geeft je inzicht in de structuren van het lichaam (huid, spier, bindweefsel, orgaanweefsel), hoe daar in die verschillende lagen spanning wordt vastgehouden en weer in beweging kan worden gebracht. De Polariteitsmassage is een samengaan van de energetische massage en de lichaamsmassage. Daarom sluit de cursus ook goed aan bij mensen die al ervaring hebben met Reiki, Quantum-touch, Healing, Sportmassage.

Startdata

5 oktober 2019

Data en Inschrijven

Kosten

€490,-

NGS geaccrediteerd met 32 punten

Theorie en twee series massagegrepen

In deze cursus leer je de basisgrepen van de Polariteitsmassage en de Polariteitsreeks. De Reeks is een serie lichtere grepen die zijn gericht op het vrij bewegen van gewrichten, licht strekkende bindweefselgrepen en het maken van energetische verbindingen. Hierdoor is deze serie bijvoorbeeld zeer geschikt voor cliënten met artrose of reuma. Doordat de massage ook over de kleding heen gegeven kan worden is het ook zeer geschikt voor situaties waarin een olierijke massage niet kan worden gegeven. Tijdens de cursus is er aandacht voor een stuk theorie over de uitgangspunten en achtergronden van de Polariteitsmassage. Daarbij is er ook aandacht voor de uitleg van de intentie van de diverse massagegrepen. Op de laatste cursusdag is er ruimte voor herhaling en afsluiting door middel van een examen.

Reviews

Het examen is van toegevoegde waarde op de cursus polariteit massage Professional. Ik heb hierdoor de basis van de polariteit massage nog beter vast kunnen leggen in mijn eigen systeem. Door alles nogmaals extra te leren en te oefenen.

Dankjewel voor de leerzame lessen. En ik ga ervan uit dat ik volgend jaar zeker een opfriscursus kom volgen.. ofwel bij jou of bij Astrid. Succes met overdragen van je wijsheden!      Anouck

Op een mooie locatie in het hartje van Delft volg ik de cursus polariteitsmassage professional. Deze wordt aangeboden door Marijn. Tijdens de cursus leer je veel verschillende technieken en is er veel aandacht voor de ademhaling en correcte houding van zowel de masseur als gemasseerde. In een kleine groep leer je op een rustige wijze een hele nieuwe en mooie massagevorm om toe te passen in je eigen praktijk of omgeving.   Barry

Programma

Thema’s die aan bod komen zijn:
– Kennis van en werken met rajastische, sattvische en tamastische energieën en massagegrepen. De balans tussen spanning en ontspanning. We oefenen dit met grepen op de rug.
– Het principe van polariteiten. Energie vasthouden of in beweging . De rol van de ademhaling hierin. We werken dit uit met grepen op de rug, de benen en de voeten.
– Hoe beweegt de energie zich van een idee naar een concrete uitwerking daarvan. Dit is de energie via de chakra’s. Inzicht in de vijf elementen aarde, water, vuur, lucht en ether. Massage in relatie met mentale, emotionele en fysieke lichamen. We werken dit uit in een massage van hoofd, armen en benen en het afsluiten van gehele rug- en voorzijde.
– De buik, de borst, het hoofd. Spijsvertering, ademhaling en hersenen. Spanning en relatie tussen deze delen, hoe werk je hiermee in de massage. We oefenen grepen in het borst, middenrif en buikgebied.
– Hoe werk je met de samenhang tussen energetische- en fysieke massage.

Je kunt deelnemen aan deze cursus als je een basiscursus massage hebt gevolgd.
Tevens zeer geschikt als verdiepingscursus voor de professionele masseur.
ben je beginner in de massage, dan is de basiscursus van 8 avonden een mooie start.

Inschrijven voor Polariteitsmassage professioneel

Selecteer de gewenste startdatum

Startdatum 5 oktober 2019

Cursusdata: Zaterdag 5, 12, 26 oktober, 9, 23 november, 7 december. 11 januari eventueel afsluitend examen. van: 10:00 tot 16:00

Mocht het invullen van dit formulier een probleem geven, dan kun je ook een bericht sturen naar info@balansenreflectie.nl.