Massage-supervisie / Jaargroep

Wil je jouw inzichten, vaardigheden en mogelijkheden op het gebied van de Polariteitsmassage verder ontwikkelen? Dan ben je op je plek bij de Jaargroep. Verdeeld over een jaar komen op zeven lesdagen verschillende thema’s aan bod. Deze thema’s zijn kenmerkend voor de Polariteitsmassage. Je kiest minimaal drie dagen uit die jou het best uitkomen of het meest aanspreken.

 

Het doel van de jaargroep is om je op het gebied van de polariteitsmassage te inspireren, je daarin te ontwikkelen en te zorgen voor voldoende gelegenheid om massages uit te wisselen.

Het thema is de leidraad voor de lesdag. We wisselen ervaringen met elkaar uit, bijpassende theorie komt aan bod en het wordt duidelijk hoe het thema past in de polariteitsmassage. Door middel van de thema’s die aan bod komen leer je nieuwe technieken, ga je verder uitdiepen van hetgeen je al geleerd hebt en krijg je handvatten en inzichten waarmee je nog meer diepgang in de massage kunt ontwikkelen.

Polariteitsmassage is een massagevorm die uitnodigt tot reflectie: kijk eens naar wie je bent, wat kom je tegen in het ontvangen van de massage. Het geeft gelegenheid om jezelf te ontdekken.  De verdieping in de jaargroep maakt de massages die jij geeft meeromvattend.

Kosten

Bij de aanmelding geef je door welke lesdagen je hebt uitgekozen. (minimaal 3)

 • 7 lesdagen: € 465,=
 • 6 lesdagen: € 420,=
 • 5 lesdagen: € 375,=
 • 4 lesdagen: € 330,=
 • 3 lesdagen: € 285,=

Heb je het seizoen 2017-2018 ook deelgenomen aan de jaargroep, dan gelden de volgende prijzen:

 • 7 lesdagen: € 425,=
 • 6 lesdagen: € 385,=
 • 5 lesdagen: € 345,=
 • 4 lesdagen: € 305,=
 • 3 lesdagen: € 265,=

 

 

 

 

Programma 2018/2019 

Dit zijn de thema’s van de lesdagen:

 • 6 oktober 2018  Het schoudergebied. Veel mensen bouwen spanning op in dit gebied. We kijken ook wat de lichaamshouding ons vertelt en hoe we daar een passende massage op kunnen toepassen.
 • 10 november 2018 Aan de slag met Pulsing, ook werkend vanuit de zijlig. Pulsing is een zachte manier van werken die uitnodigt om te ontspannen.
 • 19 januari 2019    De massage van het bindweefsel/Fascia.  Doordat het bindweefsel zich in het hele lichaam bevindt en met elkaar verbonden is, is een massage daarvan een bijzondere en effectieve manier van werken.
 • 13 april 2019 Contact maken in de massage. Wat is het verschil in mentaal, fysiek en emotioneel contact. Hoe ervaar jij de verschillen. Noem eens voorbeelden hiervan. Het contact dat je ervaart bestaat voor een klein deel (10%) uit een contact waarvan je je bewust bent en voor een groot deel (90%) uit een onbewust contact. Wat betekent dat voor jou als masseur. Wat betekent dat voor de massage. Door contact te maken ontstaat er iets dat gaat stromen, of dat er een vuurtje gaat branden. Alsof je beiden een deur opent. Vaak onbewust, maar daar ligt juist de kracht, het open gaan gebeurd door aanraking en niet door woorden. Kan je daar je best voor doen of werkt dat niet. We gaan ons daarin verdiepen die dag.
 • 18 mei 2019 Dwarsstructuren. In het lichaam bevinden zich scheidingsvlakken die compartimenten begrenzen. Zoals het middenrif die het borst-, en buikgebied scheidt, en de schouderlijn die het keel/hals gebied van de borstholte scheidt. Als deze scheidingsvlakken minder goed kunnen bewegen heeft dat ook gevolgen voor het functioneren van de organen en invloed op de spanning van de betrokken spiergroepen. Door subtiele bewegingen te maken met deze dwarsstructuren vermindert de spanning die zich daar bevindt. Het geeft een gevoel van verbinding in het lichaam, waardoor de energie makkelijker gaat stromen.

 

REVIEW

Patty

In de jaargroep kan je op een hele leuke en leerzame manier je massage vaardigheden onderhouden en uitbreiden. Verschillende thema´s komen aan bod zoals ………..
Met (ervaren) masseurs massages en ervaringen uitwisselen. Luisteren, voelen, ervaren, oefenen en leren onder begeleiding van Marijn,  een begrip op het gebied van polariteitsmassage en Trager Approach®.